Hoppa till sidans innehåll

Inför serieavslutningen mot Borås KK 84

19 MAR 2013 17:21
I morgon onsdag spelar herrlaget sin sista match för säsongen. För motståndet står Borås HK 84 som vi mötte borta i seriepremiären.
  • Skapad: 19 MAR 2013 17:21

Så har det då snart gått en ny handbollssäsong. För ett år sedan förberedde vi oss för kval tillbaka till division 1 norra. Det började den 25/3 och jag satt i Barcelona och kunde inte se den inledande matchen hemma mot Brännan. Ska inte klaga allt för mycket för vi hade vår där, vilket är mer än vad man kan säga om nuläget. I vilket fall vet ju alla hur lyckosamt avslutet av förra året var. Även i år är det ju mycket positivt då vi som nykomlingar i serien redan förra omgången blev klara för division 1 även kommande säsong.

 

I höstas när vi möttes var det som sagt premiär som nykomlingar och Borås hade skaffat flera starka spelare inför denna säsong. Jag kommer fortfarande ihåg när jag läste första ryktet om att Ville Kangas skrivet på för Borås, att det var väl en "mega"-värvning med division 1 mått mätt. Han ligger ju på 6:e plats i spelmålsligan så det var det ju också. Jag vet att vi var flera som var oroliga att vi skulle få storstryk denna match, men jag tycker vi tog oss ur denna premiär med hedern i behåll. Förvisso förlust med 26-20, men vi hade pressat dem länge. Vi låg bara under med 1 boll i matchminut 40. Inledningen på matchen var mycket bra, vi ledde med 4-7 efter första kvarten och då hade Borås bara gjort 2 spelmål. Då tar vår dåvarande tränare TO av någon anledning som jag inte förstår. För mig var det en gratismöjlighet att låta Borås samla ihop sig, vilket de också gör och går till halvtidsledning med 1. I matchminut 52 ligger vi under med 20-17 och är alltså med i matchen fortfarande. Då drar vi på oss 2 utvisningar  inom loppet av 20 sekunder. Det utnyttjar förstås Borås på bästa sätt och vinner till sist med 6 mål.

 

För 2 säsonger spelade vi också samma serie, nämligen division 1 södra. På hösten 2010 möter vi dem hemma och förlorar med 25-35, storförlust alltså som inte kan snackas bort. I bortamatchen på våren däremot lyckas vi faktiskt vinna med 29-30. Hoppas det upprepar sig i morgon att vi är starkare i vårmötet. Avslutningen på denna säsong var nog den bittraste jag upplevt då vi möte Farmen i 3 kvalmatcher där vi hade hemmamatch i den avgörande matchen. Vi ledde med 1 när klockan stog på 60 minuter, men Lugis farmarlag hade frikast från ca 15 meter, som de satte... Därefter tog förlängning vid där vi fick några utvisningar och vi torskade och blev degraderade. Det året hade vi samlat ihop 17 poäng och det räcker ju inte som bekant för att slippa kval.

 

Som sagt vi får hoppas på en bra match i morgon trots att ingenting står på spel, mer än äran. Hoppas också att många kommer till Klämman och gratulerar herrlaget till att för första gången på många år kunna spela i samma serie 2 år i rad. De som är på plats får även se en debutant från juniorlaget på vänsterkanten.

 

Eftersom matchen inte spelar någon roll för Borås eller oss och ingen annan heller för den delen så blir det ingen regelrätt liverapportering utan bara via twitter som du hittar här!

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

stadium-logo

 

================================================== 

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info