Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Dövinkelbloggens skribenter

13 MAR 2013 18:09
Endast 1 omgång återstår och Mantorps IF/HF är klara för norrettan även nästa år. Det innebär läge att blicka mot nästa säsongs motstånd. Två lag kommer upp direkt som seriesegrare och 2 lag via kval. Dövinkelbloggarna har förstås bäst koll på lagen i division 2 eller?
  • Skapad: 13 MAR 2013 18:09

Hej Gladh & Sjöberg! Serierna börjar närma sig sitt slut och spekulationerna kring nästa år serie börjar. Lite vet vi och lite vet vi inte, men ni vet nog bäst av alla när det gäller tvåans lag. Har ni tid att spekulera lite?

Gladh: - Sjävklart har vi det. Det är bara roligt att få spekulera lite utanför våra egna ramar.

 

Om vi börjar med ert eget Vassunda. Ni började svajigt och låg ett tag kring nedre kvalstrecket men har hämtat upp position för position ju längre serien gått, men ni når inte kvalplatsen i år. Hur ser ni på gångna säsongen för egen del?

Gladh: - Allt som allt får vi nog vara nöjda med säsongen. Vi blev av med en hel del av de äldre spelarna inför den här säsongen. Bland annat Simon Ström och Aristides (Phoenix i Gladiatorerna) Sanchez. Båda två har erfarenheter från spel i högre divisioner. Sedan har vi tappat bägge målvakterna som vaktade målet i tvåan i fjol. Dessa spelare ersattes med yngre, mer orutinerade spelare såsom exempelvis Philip Skatt(95), Daniel Strömberg(92) och Måns Najjar (93). Det tog ett tag att spela in ett helt nytt lag, men vi har något riktigt bra på gång, och till nästa säsong är vi nog med och slåss i den absoluta toppen skulle jag tro.

 

Om vi blickar framåt nästa säsong för vår del i ettan så kommer det säkert 2 lag från division 2 norra och östra som vunnit sina serier. I er egen serie är det Skånelas utvecklingslag som tar den plats som Lidingö tog förra året. Skånela har gått igenom serien obesegrade så här långt och med ca 250 plusmål på 20 matcher. Är de bättre än Lidingö var förra året eller är motståndet svagare? Vad tror du om deras chanser i ettan?

Gladh: - Jag tror att det är en kombination av båda. Serien är överlag lite svagare i år, medan SIF:en är ett riktigt, riktigt bra handbollslag. Det är säkert en 6-7 av de som spelat konstant i norrtvåan som även provat på elitseriespel med framgång. De kommer inte bli ett strykgäng i ettan vågar jag lova.

 

Vet inte om ni har lika bra koll på östra seriens lag som er egen series, men förstaplatsen där tas av IK Bolton (verkar det som). Vad vet ni om dem (de är ju ändå ett Stockholmslag)? Kan ni jämföra Skånela och Bolton?

Sjöberg: - Bolton har onekligen gjort en bra säsong sett till att de är nykomlingar, men ser man till spelartruppen är det väl egentligen inte ett dugg förvånande. På tränarsidan har man ett åtminstone inom stockholmshandbollen etablerat namn och spelarna med meriter från spel i högre serier är många. Texas Olsson och Fihn på linjen sticker naturligtvis ut lite extra. Att Bolton skulle komma topp-3med det laget var allt annat än oväntat. Någon jämförelse med HF SIF vet jag dock inte om jag vill göra. Bolton har som sagt ett namnkunnigt lag, men jag tror inte att de är i nivå med HF SIF. Med sitt offensiva försvarsspel skulle HF SIF kunna ställa till det för många lag i allsvenskan är jag övertygad om. Det är ju bara att kika på hur svårt elitserielagen har med Hammarbys offensiva försvar.

 

På plats 2 i norra serien ser jag att Brännan finns i år igen. Ni trodde ju förra året att de skulle slå oss, men ack så fel ni hade:-). Hur bra är de i år? Bättre eller sämre än i fjol?

Gladh: - Det tipset grundade vi på er katastrofala match mot Gauthiod omgången innan kvalet. Någonting måste vi ju gå på, menar jag.

 - Brännan är aningen bättre i år, då de fått behålla i stort sett hela laget, samt spetsat till det lite med bland annat John Nordin, som närmast kommer ifrån spel med Lindesberg. Brännans svaghet är deras kanter, som inte håller högsta division 2 snitt, men det brukar de lösa med att skicka ned någon av deras betydligt starkare niometersspelare där.

 

Trea i östra serien är HK Cliff, som då får möta Brännan i första playoffmatcherna. Vi mötte ju dem i förra årets serie och då var de ett mittenlag och verkar ha skärpt till sig detta år. Har de någon chans mot Brännan eller blir det 2 raka för Brännan?

Gladh: - Nu är du ute och cyklar, Cliff var ju i norra förra året, men det där med mittenlag har du rätt i. (Reds anm: OK det var kanske för tre år sedan)

 - Cliff var i fjol ett starkt lag bakåt, medan de stundtals hade fantastiskt svårt att göra mål. De har ju i år gått och blivit farmarklubb till elitserielaget Hammarby IF HF, och det gör att de fyllt upp svagare positioner med riktigt duktiga juniorer. Man har även det riktigt bra ställt på målvaktssidan.

 - Jag tror absolut att de har en bra chans mot Brännan, även om jag nog ser Härnösandsborna som knappa favoriter i den här kvalserien. Om Brännan håller siffrorna nere i Skärholmen och förlorar med max 5 bollar, så tror jag på Brännanseger.

 

Trea i norra serien blir Enköping och de får möta Hallstahammar i sin playoffserie. För mig verkar det som en mycket svår match då Hallsta gått igenom serien på ett mycket starkt sätt och tappade förstaplatsen nu på slutet. Kan Enköping hota Hallstahammar?

Gladh: - Vi har ju mött bägge dessa lag i år, även om matchen mot Hallstahammar bara var i en träningsturnering. Men där var man riktigt, riktigt bra måste jag säga. Man har ena riktiga ånglok på ytternio med division 2:s bästa (?) mittnia mellan sig i Alexander Rüden. Flertalet av spelarna var riktigt nära att ta tröjor i Västerås/Irstas elitserielag, så klass finns det absolut.

Sjöberg: - Om Brännan är favoriter i sin serie är Enköping det inte. Dock ska det nog sägas att Enköping gladdes lite åt att det nu med all säkerhet blir HSK i kvalet. Enköping har fin inbördes statistik mot HSK och vet precis vad västmanlänningarna går för. Det stora minustecknet för Enköping är naturligtvis Jonathan Lövgrens skada, som ser ut att hålla honom borta från kvalet. Hallstahammar är det något tyngre laget i mina ögon, men traditionens makt är stor och när det i ett kval blir fråga om så mycket mer än bara tekniska och taktiska färdigheter kan det mycket väl spela roll att Enköping har statistiken med sig.

 

Vi vill ju helst slippa Brännan i vår serie, enbart ur resesynpunkt förstås. Ni som har vanan hur är resorna dit och jag antar att även ni vill slippa dessa resor? Vi får ju dessutom lägga på 25 mil.

Gladh: - Resorna till Norrland är bland de roligaste på hela säsongen i min mening. Det är ett utmärkt tillfälle att tighta till truppen, och eftersom att vi i division 2 spelar dubbelmöten med match både Lördag och Söndag blir det alltid en riktigt rolig lördagkväll.

 - Matcherna i "Tältet" är även den lite speciell. Jag vet ingen annan division 2 klubb som tar 500 personer som standard på sina hemmamatcher. Det är häftigt tycker jag och ger givetvis lite extra krydda till det hela.
 - Kassörerna däremot har väl en lite annan bild av det hela, då det knappast är billigt. I år har vi spelat 5 norrlandsmatcher i Boden (*2), Härnösand, Sundsvall och Piteå. Det innebär 2 hotellnätter för hela truppen samt 2* tur/retur resor till Luleås flygplats. Lägg till lite hyrbilar + bussresor till Härnösand/Sundsvall så börjar nog de flesta kassörerna svettas. Och då ska vi dessutom vara glada att vi själva inte är ett norrlandslag. De har det betydligt dyrare.

 

Slutsatsen skulle då bli att det blir Brännan och Hallstahammar som får nöjet att kvala mot lagen från division 1, eller?

Gladh: - Det är riktigt uppfattat.

 

Kampen kring kvalstrecket i division 1 norra har varit mycket jämn och den avgörs först i sista omgången. Ett lag är klart och det är nykomlingen Lidingö. Den andra platsen krigar Nyköping, Silwing och Djurgården om att slippa. Med tanke på att Nyköping har lättast motsånd så klarar de sig alldeles säker, även Silwing har något lättare motstånd och kan vinna medan Djurgården möter serietvåan Tyresö. Alltså stor risk att det blir Djurgården som får kvalspela. Alla tre inblandade lagen från ettan är mycket kompetenta lag och jag tror de blir övermäktig för kvallagen från tvåan. Gäller nog även Lidingö för den delen.

Vad har ni för tankar om det?

Gladh: - Med tanke på nivån hos division 1 lagen har du antagligen rätt i att de måste betraktas som favoriter. De har dessutom fördelen med en extra hemmamatch, något som verkligen gör skillnad för framförallt Brännan. Jag tror att Brännan kan slå vilket division 1 lag som helst hemma i Öbacka, men i Stockholm kommer man att få det jävligt svårt är jag rädd. Där tror jag mer på Hallstahammar, som dessutom har "fördelen" att vara på Lidingös halva. Den matchserien ser jag som vidöppen!

 

Dags att tacka för pratstunden och summera! Ni tror alltså på lagen division 1, men ett varnings finger för Hallstahammar. Kan nog bara hålla med. Än en gång tack för att ni tog er tid och lycka till i serieavslutningen!

Gladh: - Tack för att du gav oss chansen att få synas lite utanför vår egen lilla blogg. Jag tycker att du gör ett riktigt bra jobb med er hemsida samt din blogg. Fortsätt så!

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

stadium-logo

 

================================================== 

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info