Hoppa till sidans innehåll

Intervju med ledaren av vår interna skytteliga, Niklas Johansson

06 MAR 2013 21:25
Endast 2 matcher återstår av årets säsong, då det verkar som inte kommer behöva kvala oss kvar.
  • Skapad: 06 MAR 2013 21:25

Hej Niklas! På tal om kval, du brukar ju fråga mig varje vecka om det är klart för oss och varje gång säger jag att jag håller fast med mitt tips från 24/7 att 18 poäng kommer räcka, att 20 behövs för att vara säker. Nu har vi 20 poäng, tror du på det själv nu eller kommer du fråga även nästa vecka?

 - Hej Mikael, haha ja nu börjar jag också tro på det faktiskt. Dels så ska det mycket till ifall vi ska hamna på kvalplats så som läget är nu men så tror jag att vi kommer att ta minst 2 poäng till så det ska ju vara lugnt.

 

Utöver att göra mycket mål är du ju också vår playmaker, så minst lika viktigt som att göra egna mål är ju att sätta andra i läget. Du leder ju dock, som jag skrev i inledningen vår interna skytteliga klart, med 125 gjorda mål (27 fler än Emil). Numer skjuter ju du i stort i stort sett alla våra straffar och Emil inga så om vi tar bort dem så leder du "bara" med 5. Är det viktigt att knäppa vår "bombare" (och förra årets segrare) på näsan i slutsammanställningen?

 - Det är inget jag tänker på, att jag måste hålla Emil bakom mig i skytteligan, det finns ingen konkurrens oss emellan utan det viktiga är att det går bra för laget och vilka som gör flest mål spelar mindre roll.

 

Du ligger ju topp-3 även i seriens totala skytteliga där du bara överträffas av Hampus Asp och Adam Lillvik (som båda också lägger många av sina lags straffar). När jag läser matchprotokollen tycker jag nästan alltid att du gjort fler mål än jag trott. Vad tror du det beror på? Hur kan du göra så mycket mål "utan att det märks"? Jag vet att det är fler som tänkt som jag, men samtidigt är du allt som oftast matchens lirare så att du är mycket bra och en av våra viktigaste spelare är det ju ingen tvekan om.

 - Det är klart att det är roligt att göra mycket mål men som jag skrev tidigare så spelar det mindre roll vem som gör dem. Tycker personligen att denna säsong har gått riktigt bra både för mig själv och laget. Jag vet faktiskt inte vad det beror på att vissa trott det, nu vet jag att några protokoll inte har stämt helt, men jag tror jag gör ganska mycket enkla mål i 2:a fas och på halvdistansskytte, sen har jag spelat oerhört mycket och fått ta ganska stort ansvar den här säsongen.

 

Nu verkar det ju som att vi kommer få spela 2 år i samma serie, vilket nog inte hänt på 4 år då det vara upp och ned mellan ettan och tvåan. Hur viktigt är det för laget att hålla sig kvar i ettan? Säkrar det att vi får behålla flertalet spelare tror du?

 - Jag tror det är viktigt, dels för självförtroendet i laget och förhoppningsvis kan vi behålla de flesta spelarna och kanske få in ytterligare några nu när vi håller oss kvar i div. 1. Det vore bra så vi kan fortsätta bygga vidare på det vi har nu, vi är ett relativt ungt lag och jag tycker det finns stor potential i laget.

 

Under årets säsong har det ju varit mycket upp och ned för flera lag där topplag förlorat mot bottenlag och tvärtom. Känns som RP varit mest stabila denna säsong, men innan vi går in på helgens derby så undrar jag vilka du tycker varit svårast att möta, både lag och enskilda spelare?

 - RP är helt klart det stabilaste laget i serien, de har en bra bredd på truppen vilket är viktigt ifall man ska vara ett topplag. RP var jobbiga att möta i höstas, även Country är svåra att möta, de spelar ett riktigt bra anfallsspel med många individuellt skickliga spelare. Hampus Asp i Nyköping är nog den spelare som har varit svårast att möta, en komplett spelare som är riktigt bra både i anfall och försvar.

 

Förra mötet mot RP innebar ju en pinsam förlust inför fulla läktare i Klämman, där vi bara lyckades göra ynka 13 mål på 60 minuter. Jag vet att det var speciella förhållanden den matchen och att vi bytte tränare dagens efter. Vad är annorlunda nu?

 - Det var ingen rolig match, RP hade gjort jobbet och visste precis hur vi spelade, vi var helt enkelt ganska sönderlästa. Efter den matchen fick vi lite av en nytändning när Fredriksson tog över. Han ändrade om i spelet och man kan säga att vi gjorde en nystart, vi började titta på grunder både i anfalls och försvarsspelet. Det som är annorlunda nu är att vi har ett tydligare spel, vi vet hur vi ska spela när vi möter olika typer av försvarsspel.  - Vi tror på det vi gör och den spelidén vi har nu.

 

Som sagt så är det seriesegrarna RP (för så blir det väl?) som står för motståndet kommande helg. Det förväntas ju bli storpublik och vi kanske till och med kan hoppas på att båda sidornas läktare blir öppna, alltså seriens bästa (i alla fall största) arrangemang. Hur kommer det kännas att spela under sådana förutsättningar?

 - Ja, så blir det, skulle vara konstigt annars, kul för handbollen i Östergötland och framförallt Linköping att ha ett lag i allsvenskan.
 - Det skulle vara riktigt kul att spela i en fullsatt Linköping sporthall, det kommer säkert vara lite nervöst till en början eftersom det är något man inte är van vid annars, men det kommer bli häftigt.

 

De har säkert beställt tårta och tänkt fira seriesegern efter matchen (vilket det kan bli oavsett utgången av vår match). Tror du vi kan störa dem och vad behövs det i så fall för att göra det?

 - Jag tror absolut vi kan störa dem och att vi har en bra chans. Det viktigaste är att vi tror på oss själva och på det vi gör. För att vi ska kunna vinna måste alla ha en bra dag och allt måste stämma. Noggrannhet och tålamod i anfallsspelet är viktigt för att undvika att de kontrar in mycket mål. Sen är även försvar och målvaktspelet väldigt viktigt. Som sagt, allt måste stämma.

 

Hur kommer det gå då?

 - Jag tror vi kryssar för sjunde gången den här säsongen, det innebär att RP vinner serien och att vi säkrar kontraktet.

 - 25-25 tror jag på.

 

Då tackar jag för intervjun och önskar lycka till på söndag!

 - Tack själv, måste även tacka dig för det jobb du lägger ner på hemsidan och runt laget, det uppskattas verkligen.

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

stadium-logo

 

================================================== 

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info