Hoppa till sidans innehåll

Intervju med vår tränare Niklas Fredriksson efter säsongsavslutningen

24 MAR 2013 14:35
Niklas första säsong som division-1-tränare är slut. Personligen tycker jag det gått över förväntan detta år som nykomlingar och en ny tränare mitt under säsongen. Hemsidan kollar här vad han själv tycker.
  • Skapad: 24 MAR 2013 14:35

Hej Niklas! Har du tid för några frågor?

 - Tjena Micke, Ja givetvis!

 

Nu är det som sagt slut för säsongen och jag vill ge dig ett stort grattis till en väl genomförd säsong. Vi hamnade på övre halvan av tabellen och som nykomlingar tycker jag det är bra gjort. Hur tänker du själv när du tittar bakåt?

 - Tack så mycket! Ja placeringen tycker jag är helt okej. Spelet har varierat ganska mycket tyvärr. Nu på våren tycker jag vi spelar våra två bästa matcher mot DIF och Borås. Då spelar vi precis så som vi vill spela. 22 poäng är också okej men jag tycker vi ska ha fler, Matcherna hemma mot Lidingö och Silwing ska vi vinna enligt min mening och matcherna borta mot GP och Cyrus är bedrövliga. Men man kan inte få allt här i världen- tyvärr!

 

Du började ju som spelare och då blev det 2 raka förluster i matcher som vi kanske inte borde vinna. Så det var inte så konstigt enligt mig, men sättet vi förlorade på mot RP kändes inte bra. Hur kändes det att "sadla om" till tränare mellansöndag och tisdag?

 - Det kändes lite speciellt, väldigt kul bör tilläggas. Säsongen har blivit lite "konstig" när man inte har fått en hel försäsong och fått stå och nöta in saker och ting. Planeringen blir lite hafsig och man får ta saker och ting som de kommer.

 

Om vi tittar bakåt så var du vi obesegrade från omgång 3-10 och det var 3 oavgjorda och 5 vinster. Det var en nästan osannolik höst vi gjorde med en fantastisk avslutning i stort sett i varje match. Vad gjorde att vi fick en sådan "boost". Vad var det som hände?

 - Vi kändes lite mer desperata, vi krigade på som f-n och trots att spelet inte funkade alla gånger så krigade vi oss in i matcherna. Tror det var viktigt att vi fick vinna mot Djurgården och bevisade för oss själva att vi kan spela bra på div 1 nivå.

 

"Ickeförlusttrenden" bröts i och med sista höstsäsongsmatchen mot IK Cyrus. En riktig "skitmatch" enligt mig. Efter det så spelade vi inte lika bra även om vi vann några matcher även under våren. Vad gjorde vi bättre i höstas än under våren?

 - Ja den matchen nere i Jönköping var inte bra någonstans. Ja svår fråga, Det försvann några spelare på bl.a. resor, några blev skadade och sjuka osv. En relativt liten trupp tar mycket stryk av det. Vi blev lidande på träningar, ett tag var vi nere på 9 st på träningarna och det tar hårt på de som tränar och spelar. Vi tappade intensitet mm och vi fick en svacka. Jag tycker som jag skrev tidigare att våra absolut bästa matcher kommer mot Borås och DIF på våren. Under de veckorna är vi 16-18 på träningarna vilket ger resultat direkt.

 

Avslutningen av säsongen med en oförglömlig match i Linköpings sporthall inför nästan fulla läktare (även om vår prestation i matchen inte var på topp)var ju helt underbar för en handbollsälskare och sedan sista matchen mot serietvåan Borås som vi fullständigt krossar fast vi inte har något att spela om egentligen. Hur vill du summera hela säsongen för vår egen del?

 - Vi klarar vår målsättning och är väldigt nöjda med det. Över hela säsongen är det mycket upp och ner men det brukar det vara för nykomlingar. Jag tycker dock vi visar att vi spelar jämt med alla lag i serien(undantaget RP) och att vi hör hemma i div 1.

 

När det gäller motståndare då, finns det några du vill lyfta fram som du tycker gjort det bättre än förväntat?

 - Jag tycker att GP gör det fantastiskt bra. Det tog några matcher innan de kom in i div 1 men efter det har de varit stabila och tagit poäng både med och utan elitseriespelare.

 

Om vi blickar framåt då? Jag vet att vi tränar en gång till i kommande vecka och att vi sedan tar ett uppehåll. Vad händer sedan? Jag hoppas ju att du har 2-årskontrakt, men vet inte hur det är med den saken. Är det klart med något inför nästa säsong för din del?

 - Ja vad händer sedan, tanken är att vi drar igång första veckan i maj med fysdelen. Jag har faktiskt inget kontrakt, ingenting är 100 klart men jag och Pelle löser det under nästa vecka.

 

Vet vi något om processen för att forma nästa säsongs lag?

 - Jag och Nybbe har börjat känna grabbarna på pulsen inför nästa säsong och inventeringen är i full gång. Hoppas på att kunna behålla truppen, samt bredda den lite.

 

"Silly season" pågår för fullt och Silwing verkar ta ansvar för att samla ihop ryktesspridningen. Har du hört något som du vill släppa?

 - Ja jag såg det, härligt initiativ av silwing! Rykten hör man titt som tätt men inget som jag tycker är värt att släppa :-)

 

Återigen grattis till en väl genomförd säsong och tack för att du tid för intervjun och ser fram emot nya samtal när det drar igång med försäsong!

 - Tack Micke! Jag och grabbarna vill passa på att tacka dig för ett fantastiskt arbete med vår hemsida! Och för att du stöttar oss!

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

stadium-logo

 

================================================== 

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info