Hoppa till sidans innehåll

Stordäng med 34-22 mot nya allsvenska laget RP IF

10 MAR 2013 20:06
Det var idag 2 vinnare på planen. Stort grattis till våra egna killar som nu är klara för division 1 även nästa säsong. Stort grattis också till RP som tog sig upp i allsvenskan.
  • Skapad: 10 MAR 2013 20:06

Kom till Linköpings sporthall ca 30 minuter före planerad matchstart och ser en kö som ringlar sig runt hela kvarteret. Vi hann in precis före 17.00, som matchen skulle startat. Vi möttes då av beskedet att matchstarten skulle skjutas fram 15 minuter så att alla som vill se matchen skulle hinna in. Totalt var det 1 502 betalande som se matchen och det var säkert några 100 till som av olika anledningar hade fritt inträde. Fantastisk inramning till en match som i sig kanske inte var så spännande. Det var dock 2 lag som var mycket nöjda med säsongen. RP går till högre serie och vi som nykomlingar säkrade kontraktet tidigare i eftermiddag. Det blir första gången på 5 år som vi spelar i samma serie 2 år i rad. Kul!

Matchen då. Vi var fast övertygade om att vi skulle hålla undan de första 10-15 minuternas anstormning från deras kanter och kontringsspelare. Det lyckas vi med helt och hållet, men tyvärr till priset att Berendsen och Larsson gör mål på alla sina skott i inledningen. De går till en ledning på 5-6 bollar. Efter det kommer vi igen lite och håller jämna steg till 25:e minuten då RP gör ett ryck igen och går till halvtidsvila med en 9-målsledning. I praktiken är förstås matchen körd då. Jag tycker vi ser lite nöjda ut med att vara klara för nästa säsongs norretta och bjuder inte upp till den kamp vi skulle kunna göra.

I andra halvlek är det mycket avslaget och alla väntar nog egentligen bara på slutsignalen. RP är bättre över hela matchen, men när de byter runt så blir det jämnare. Under sista 5 minuterna får hemmalaget stående ovationer för sin direktplats till allsvenskan och vi i Mantorp kan bara önska lycka till.

Matchens stora behållning (för oss i Mantorp) från denna match var ett av de värsta skott jag sett, som avlossades från 17 meter från vår bombare Emil, rätt upp i krysset.

Matchens lirare blev i Mantorp Jakob Nilsson och i hemmalaget Steven Larsson. Även denna gång hade vi en comeback med Anton Svensson som var tillbaka efter en korsbandsoperation i september. 

 

Matchbild:

Matchbild_MIF_DIF

 

MP AP
pdf
pdf

Målskyttar:

Mantorp IF/HF:  David Trosell 4, Jakob Nilsson 4, Emil Karlsson 4, Ivar Pålsson 3, Patrik Petersson 2, Sebastian Strand 2, Anton Svensson 2, Niklas Johansson 1 

RP IF: Philip Berendsen 8, Steven Larsson 7, Oskar Forsell 3 (1), Philip Claudius 3 (1), Hampus Nygren 3, Petter Wåhlin 2, Jim Andersson 2, Martin Hossman 2, Mattias Bälter 2, David Näsman 2

 

Utvisningar:

Mantorps ÍF/HF: 4x2

RP IF: 2x2

 

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

stadium-logo

 

================================================== 

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info