Hoppa till sidans innehåll

Viktig storseger mot Djurgården med 40-23

03 MAR 2013 19:53
En lika rolig som viktig storseger mot ett för dagen blekt Djurgården. Målskillnaden kan bli viktig om Nyköping och Silwing fortsätter vinna.
  • Skapad: 03 MAR 2013 19:53

Vi var några som innan match snackade lite och tyckte att det skulle vara kul med en bra inledning som omväxling och inte återigen göra en match där vi får jaga ända in i slutet. Precis så blev, Niklas hade tydligen tagit till lite brössttoner innan match och det var ett mycket fokuserat Mantorp som startade på högsta växel. Vi gick snabbt upp till 3-0 och fortsatte till 6-1 efter knappa 9 minuter och DIF tar då timeout. Kändes faktiskt som de inte gått ur bussen och deras målvakter hade väl inte säsongens eftermiddag direkt. Som visas i grafiken nedan fortsatte vi att utöka till en ledning med 18-9 i halvtid. Nu är vi ju så ovana att grabbarna för matchen i första halvlek så några av oss var nog lite oroliga om vi skulle lyckas göra en bra andra halvlek som vi alltid brukar göra.

När andra halvlek ska till att börja så verkar våra killar lika fokuserade som vid matchstarten och killarna visar verkligen att de kan spela handboll och kör fullständigt över ett Djurgården som inte verkade vara alls intresserade utan tvärtom lite griniga, men det är klart att åka från huvudstaden till "slätta" och få stordäng är väl inte en hit.

Om vi ska sammanfatta, så är väl detta en av 2 matcher där vi minimerat misstagen och fått bra utdelning framåt. Möjligen är matchen hemma mot Tyresö snäppet vassare då det rörde sig om ett topplag.

Stort grattis till killarna för en väl genomförd match där taktiken med offensivt försvar var extremt lyckosam.

Matchens lirare blev David Trosell efter en stormatch från start till slut med 8 baljor. I bortalaget Danel Läckberg. Även denna gång hade vi en comeback med Minior efter några veckors skada. Även hans fot (liksom Ivars) verkade hålla.

 

Matchbild:

Matchbild_MIF_DIF

 

MP AP
pdf
pdf

Målskyttar:

Mantorp IF/HF:  David Trosell 8, Niklas Johansson 6 (2), Jakob Nilsson 5, Emil Karlsson 5, Patrik Tosteberg 4, Patrik Petersson 4, Jakob Holmberg 4, David Karlsson 3, Alexander Irebro 1  

DIF: Daniel Läckberg 7 (5), Fredrik Blank 5, Rickard Engmark 3, Daniel Jovanovski 3, Dennis Lundholm 2, Petter Roos 1, Adam Vestberg 1, Johan Hammarberg 1

 

Utvisningar:

Mantorps ÍF/HF: 2x2

DIF: 7x2, 1xrött kort

 

Bilder från matchen:

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

stadium-logo

 

================================================== 

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info