Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Anders Boqvist

22 JAN 2013 19:42
Förra veckan intervjuade jag en av våra egna målvakter och inför kommande helgs drabbning mot Lidingös SK intervjuar hemsidan också en av våra gamla målvakter, men som nu spelar i Lidingö.
  • Skapad: 22 JAN 2013 19:42

Hej Anders! Eller säger man Boken för det är nog det enda jag hört. Vill du svara på några frågor från din gamla klubbs hemsida?

 - Klart jag svarar på lite frågor. Vad gäller namnet så beror det på vem du frågar, men alla i laget säger nog Boken och tror nog att dem flesta förknippar mig med Boken och inte Anders.

 

Först stort grattis till segern i föregående helg som gjorde att ni gick upp på kvalplats.

 - Stort tack, bra för vårt självförtroende. Sen tror jag tyvärr att Cyrus gick om oss nu när de slog Nyköping. Men det skiljer ju bara fyra poäng mellan plats 8-12.

 

Första gången jag såg dig var nog när en av mina söner (Marcus) spelade med RP och du hade precis kommit tillsammans med Sonny från Stockholm. Vad var det som gjorde att du flyttade till Linköping?

 - Både jag och Sonny kände väl att det va dags att röra på sig från den klubben vi spelade i då och vi fick ett erbjudande att komma ner och provträna med RP. Sen gick det hela väldigt fort, vi fick båda kontrakt och så var det bara fixa flyttlasset ner till Linköping. Tror ingen av oss ångrade den flytten.

 

När RP åkte ned i tvåan så kom du till oss där du stod några säsonger. Hur var det i Mantorp då tycker du? Några särskilda minnen?

 - Precis som i RP så blev man väl mottagen. Vi hade ett riktigt bra lag med många profiler. Minnen man har från klubben är bara positiva och det finns många roliga minnen som man nog inte kan ta här tyvärr.

 

Jag kommer inte ihåg när du flyttade ifrån Östergötland, men sen flyttade du tillbaka till Stockholm. Och nu spelar du i Lidingö, hur länge har du varit där nu och flyttade du dit direkt från Östergötland?

 - Jag flyttade direkt hem och började spela med Lidingö direkt. Kommer inte riktigt ihåg nu hur många säsonger det blivit med Lidingö nu men det är ett par.

 

Ni vann ju norrtvåan i fjol och gick upp i ettan med en direktplats. Ni har haft det lite tungt under höstsäsongen och låg sist när serien vände. Jag har dålig koll på norrtvåan, men vet ju att både vi och Gauthiod "sopade rent" i kvalmatcherna mot norrlagen. Är det stor skillnad på norrtvåan jämfört med årets serie?

 - Absolut är det skillnad, i div 2 kan man göra misstag utan att bli straffade, men det kan man inte i div 1. Sen är ju alla spelare så mycket bättre i läget i div 1. Men jag tycker nog att vi är bättre än vad tabellen visar.

 

Vad tycker du är ert lags starka och svaga sidor i år?

 - Vår starka sida är kollektivet. Vi har ingen lysande stjärna i vårt lag utan alla måste göra jobbet. Svaga sidor kanske man inte ska ta här men vi jobbar på att våra dippar under matcherna inte ska bli så långa.

 

Nu i senaste matchen gjorde ni ju som lag en stor bedrift och slog självaste serieledaren Tyresö. Hur gick det till? Vi har ju pressat dem i 2 matcher, men bara lyckats få med 1 poäng. Jag har förstått att du stängde som vanligt. Hur gick det för dig tycker du själv?

 - Visst gjorde vi en bra match och alla levererade samt att vi höll ner de tekniska felen. Sen såg Tyresö enligt mig ganska trötta och loja ut. Så de trodde nog att det var bara att åka och plocka hem 2 poäng. Visst gick det bra för mig, men samtidigt så är det inte så jättesvårt att stå i mål när man har ett sådant bra försvar framför sig.

 

Du är en av seriens bästa målvakter, ja kanske den bästa och du förstörde ju matchen för oss senast vi möttes i Klämman, genom att vara en "fantom" i målet. Tänker du fortsätta med det på lördag? Eller vad tror du om den matchen? Du vill förstås inte dela med dig av några tips hur vi ska få hål på dig?

 - Visst gick det bra i Klämman. Får jag bestämma så blir det gärna som sist mot er, men med utgången att vi tar alla poäng den här gången, men tyvärr så är det ju inte så lätt. Er tränare Niklas och straffspecialisten Sebbe vet nog hur man gör mål på mig så jag behöver nog inte ge er några tips.

 

Vi har ju gått bättre än väntat denna säsong. Vad tänker ni i Lidingö om oss?

 - Vi i laget har valt att inte fokusera direkt på motståndarna utan mer titta till vårt eget spel. Men personligen så tycker jag ni spelar en rolig handboll, ni trycker på allt så det är skoj. Men vi får väl se om vi kan hitta på något roligt för att förstöra lite för er.

Då får jag tacka dig för att du tog dig tid och önska er lycka till på lördag, men bara lite!:-)

 - Tack så mycket. Får väl önska det samma. :-)

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

 

Intersport

 

 

 

===================

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info