Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Tom Andersson

18 JAN 2013 06:34
Tom Andersson är en av våra målvakter i A-truppen och har varit hos oss några säsonger nu.
  • Skapad: 18 JAN 2013 06:34

Hej Tom! Har du tid för några frågor mellan träningarna?

 - Ja absolut! Kul att du lägger ner så mycket tid på vårt lag!! Det uppskattas!!

 

Du har ju varit målvakt hos oss några säsonger nu. Hur länge är det och hur ser din handbollsbakgrund ut?

 - ja jag har nu spelat i Mantorp i 3år och är inne på det 4:e. jag började min karriär i Motala för många år sedan. Sen hann jag med en juniorsäsong i Linköpings lejon innan jag gick tillbaka till Motala. Sen spelade jag två säsonger i Vadstena med. Så jag har varit runt lite och testat.

 

Under åren du varit hos oss har du målvakt tillsammans med Ross (som nu är i RP), Stoffe som flyttat till Göteborg och nu med Jaafar. Hur ser du på konkurrensen/samarbetet nu och förut?

 - Nej men har väl alltid varit tufft att nå första platsen, som vi alla ville. Men jag tycker nog det är bättre nu med jaafar. Vi delar mycket på matcherna och har ett bra samarbete. Och vad jag tycker så vill vi åt samma håll och tänker likadant i många situationer.

 

Det brukar ju sägas att en kedja aldrig är starkare än den svagaste länken och i ett handbollslag är ju målvakten sista utposten. Som publik kan ju jag tycka att ibland är det målvaktens "fel" att det går dåligt, men lika ofta är det målvakten som räddar upp situationen. Hur ser du på samarbetet med utespelarna?

 - Jag tycker att det är väldigt viktigt med ett försvar som har samma tänk som jag själv i målet, och absolut jobbar hårt och står rätt när väl avslutet kommer. Det blir så mycket enklare för oss målvakter att försöka ta bollarna då. Men man kan ju inte kräva att en försvarare ska vara 100% hela tiden, för det går ju inte.

 

Hur tycker du årets upplaga är jämfört med tidigare ur din synvinkel?

 - Tycker väl inte det är någon stor skillnad mot tidigare mer än att vi kanske har fler yngre och orutinerade spelare än tidigare. Men jag har blivit mycket imponerad av de som är med i år. De tar verkligen för sig!

 

Många i laget var ju med även i tvåan förra året och smakar för första gången på spel i division 1. Vad tycker du är den stora skillnaden mot division 2 (ur målvaktssynpunkt? Vem är den svåraste spelaren du haft emot dig hittills?

 - Ja jag tycker det är en jättestor skillnad! I division 2 behövde vi inte riktigt ge 100% för att vinna en match. Men i år är spelet mycket snabbare och de skjuter hårdare och bättre och vi måste verkligen ge 100% i varje duell som uppstår för att vi ska vinna matchen. Det är nog vår egen lilla Nicklas Johansson som spelade i BK Heid innan han kom tillbaka. Mycket jobbig spelare som har ett stort register och ett snabbt skott.

 

I förra matchen mot Tyresö borta stod du hela matchen och var riktigt bra i inledningen, lite mindre lyckosam i mitten av första halvlek och avslutade sedan mycket bra i hela andra halvlek. Vad tar man med sig från det? För jag förstår att det inte är självklart vem som står nästa match ävenom man gjort en bra match gången innan.

 - Det är väl den härliga känslan man har när det går bra och då försöka ha med sig den hela träningsveckan. Och förbättra det som inte stämde på matchen.

 

På söndag möter vi ju återigen HK Country, som jag tycker var ett de bättre spelande lagen i serien med en väldigt vass och jobbig motståndare på vänsternio i form av Jimmy Otter. Vet att han var jobbig för försvaret, men hur tänker du inför det?

 - Jag har inte tänkt så mycket på matchen än. Men som jag sagt tidigare: ska vi hänga med i serien så måste vi ge allt. Och det gäller även mot HK country. Vi gjorde väl inte vår bästa match mot dem i Skövde, så jag tycker att vi ska visa hur bra vi egentligen är! Och ge dom en riktig match !

 

I bortamötet lyckades vi ju bärga en poäng till sist genom en nästan heroisk kamp, så den självklara frågan blir då hur det kommer gå när vi tar emot dem hemma? Är det en stor fördel med hemmaplan?

 - Match som match, men det är ju något extra att få spela för hemmapublik och få deras stöd när det gäller!

 

Tack för att jag fick ställa lite frågor och lycka till söndag!

 - Tack själv!

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

 

Intersport

 

 

 

===================

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info