Hoppa till sidans innehåll

Intervju med spelaren Daniel Jern

24 JAN 2013 22:13
Inför bortamatchen mot Lidingö SK intervjuar hemsidan Daniel Jern, som får rycka in på alla möjliga platser i laget. Ett stort tack för du tog dig tid att svara efter träningen ikväll.
  • Skapad: 24 JAN 2013 22:13

Hej Daniel! Jag är ju lite sent ute, men hoppas du ändå har tid för lite frågor?

 - Tjena, självklart har jag tid när du hör av dig.

 

Om jag räknat rätt så har du varit med 9 matcher hittills. Vad jag förstår så är det jobbet som strular till det lite med träning och så, eller hur?

 - Stämmer. Jobbar mycket kvällar och helger så det är inte alltid det passar.

 

Du har ju Mantorp som moderklubb, men har också spelat i Linköpings Lejon. Hur ser din handbollsbakgrund ut?

 - Som sagt spelat i Mantorp i stort sett hela livet förutom en säsong i Lejon i början av gymnasiet. Fick chansen att komma tillbaka till Mantorp under tiden i Allsvenskan för att "se och lära" och den chansen tog jag.

 

Som jag skrev i ingressen så har du fått rycka in på många platser offensivt och jag tycker du är stark i defensiven. Hur ser du själv på dina styrkor och svagheter?

 - Jag försöker vara en energispelare som bidrar främst i försvarsspelet med lite "tuffhet". I anfallsspelet så försöker jag spela enkelt och hålla mig till grunderna.

 

Offensivt har du ju spelat både nia, mittsex (och även kant?). Vilken är din favoritposition?

 - Jag trivs bäst på någon ytternia. Jag har nog spelat mest på V9 genom åren men nu är det främst H9 och M9 som gäller. Ska väl inte påstå att jag har en favoritposition utan jag spelar där jag behövs.

 

Mantorp är ju ett relativt ungt lag i årets version. Hur ser du på lagets möjligheter i år och kommande säsonger?

 - Vi gjorde det bra innan juluppehållet. Nu är det dags att vi får ordning på försvars- och målvaktsspelet, så tror jag vi kommer börja vinna igen. Vi har ett bra lag och några kvalitetsspelare som sticker ut. Får vi behålla den grunden och få in Anton i laget, då blir vi farliga!

 

Du var ju med i förra matchen mot Lidingö. Jag tycker själv att det var "Boken" som tog poängen mot dem, men även en av deras nior var ganska duktig. Hur ser du på lördagens match?

 - Det blir en tuff match med högt tempo. Får vi ordning på försvaret så har vi en bra grund. Framåt så gäller det att vinna "en mot en" kampen då kommer vi ha en bra chans att ta hem 2p.

 

Jag har ju tippat oavgjort i Lidingömatchen, mest för att jag är rädd att Boken stänger till. Hur tror du det går och vilket resultat tippar du?

 - Vinst, låt säga 25-23

 

Då tackar för att du snabbt svarade på frågorna och önska er lycka till på lördag. Jag kommer följa med och kolla in våra tips och heja förstås.

 - Tack!!!

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

 

Intersport

 

 

 

===================

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info