Hoppa till sidans innehåll

Intervju med spelaren Jacob Holmberg

31 JAN 2013 18:35
På högersidan i laget Jacob Holmberg och han spelar både högersex och högernio. För er som inte känner igen namnet så är det förstås "Holma" det handlar om.
  • Skapad: 31 JAN 2013 18:35

Hej Jakob eller är det bättre att säga Holma! Tänkte ställa lite frågor till dig om det är ok?

 - Givetvis! Holma går alldeles utmärkt, Jacob var länge sedan någon kallade mig i handbollsammanhang

 

Om jag räknat rätt så är det tredje säsongen du spelar med oss. Hur ser din handbollsbakgrund ut?

 - Det stämmer, började spela som 6-7 åring i malmslätt och spelade där tills jag var 16. Då flyttade vi över hela vårt juniorlag till Mantorp.

 

Du hör ju till den lilla och i handbollsammanhang eftertraktade delen av befolkningen som är vänsterhänt. Det gör ju förstås att du spelar på högersidan i laget. I herrlaget spelar du mest på högerkanten och avlastar en del på högernio. Om jag förstått rätt så är du sedan ungdomsår huvudsakligen "fostrad" som niometersspelare. Vilken roll känner du själv att du är bäst i?

 - I mina ungdomsår har jag alltid varit niometersspelare, men precis som du säger så finns det inte så många vänsterhänta spelare vilket har gjort att jag fått spela lite kant. Det är först i Mantorp som jag "blivit" kantspelare. Det har gjort att jag som sexmetersspelare inte har samma "känsla" som niometersspelare där allting kommer mer naturligt. Jag känner mig mer hemma som niometerspelare men det är inte så viktigt vart jag spelar, jag trivs i båda två.

 

Var har du i övrigt dina styrkor tycker du?

 - Jag har aldrig varit någon teknisk eller speciellt vältränad handbollspelare utan jag har alltid varit en vinnarskalle. Jag vill alltid vinna, stort som litet. Varje liten duell, skott, blockering ja allt vill jag vinna. Förlora en mot en kamp är det jag hatar mest.

 - Det har väl inte alltid gynnat mig då jag ofta visar vad jag känner över en situation öppet. Om det är glädje eller missnöje spelar ingen roll jag visar alla känslor vilket inte alltid glatt alla domare genom åren.

 

En udda fråga kanske, under resan till Tyresö stod du för frågesporten och hade bland det svåraste frågepaketen hittills. Är du en klurig person?

 - Haha! Det har varit lite si och så med kvaliteten på frågesporten där många lag har haft nära maxpoäng. Därför gav jag dem något att bita i, fotbollshistoria var temat. Jag tror det uppskattades att det var svårt istället för lätt. Som person vet jag inte om jag är speciellt klurig men jag har alltid haft mer intresse i det naturvetenskapliga än det samhällsorienterade så det kanske stämmer.

 

Du var ju med under kvalresan förra året och vi är nykomlingar i år. Vad tycker du är den stora skillnaden i division 1?

 - Framförallt lägstanivån och bredden på lagen vi möter, i tvåan hade de flesta lag två tre bra handbollspelare men nu har alla lag minst en bra första sexa. Kolla på topplagen RP och Tyresö det spelar nästan ingen roll vem de har inne på plan alla är riktigt bra handbollspelare.

 

Jag tycker att vi överraskat och spelat mycket bra mot förhandsfavoriterna (RP undantaget), men lite sämre mot sämre motstånd. Hur tycker du laget presterat hittills i år?

 - Jag tycker vi har gjort det riktigt bra som nykomlingar då vi har spelat jämt alla matcher förutom matchen mot RP som du nämner och matchen mot Cyrus borta var ingen höjdare. Men det finns mycket att förbättra. Vi har haft en lägstanivå som varit lite för låg men kan vi jobba med den tror jag vi kommer ta många poäng nu i vår.

 

På söndag möter vi ju återigen IFK Nyköping. Det blev ju en riktig batalj senast och de har en väldigt vass och jobbig motståndare för din position i form av Hampus Asp. Hur tänker du inför det?

 - Jag tänker inte så mycket på vem jag möter men vad jag kommer ihåg från Nyköping så gjorde han en hel del mål och något vi ska ha lite extra koll på. Men man kan inte koncentrera sig för mycket på en spelare för då kliver andra fram.

 

Det ser ut som du blir ensam vänsterhänt i denna match då Minior har skadat foten, så det blir nog mycket speltid för din del. Hur är det med orken? Räcker det för 60 minuter?

 - Jag missade hela föra veckan för en semester i alperna men spelade 60 med B-laget i söndags och det var inga problem med orken, så det ska inte vara några problem.

 

I bortamötet lyckades vi ju vinna till sist till sist genom en nästan heroisk kamp, så den självklara frågan blir då hur det kommer gå när vi tar emot dem hemma? Är det en stor fördel med hemmaplan?

 - Klart att det alltid känns lite bättre att spela hemma men vi lyckades slå dem borta där det var riktigt mycket folk och liv på läktaren. Tror på en jämn match med oss som segrare, 29-26

 

Tack för att jag fick ställa lite frågor och lycka till på söndag!

Tack själv!

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

 

Intersport

 

 

 

===================

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info