Hoppa till sidans innehåll

2013-01-26 kl. 13:30 Lidingö SK - Mantorps IF HF 24-24 (11-14)

27 JAN 2013 19:48
Tyvärr gick mitt tips in och det blev oavgjort mot Lidingö 24-24 (11-14). Kan vara så att det var rättvist.
  • Skapad: 27 JAN 2013 19:48

Lidingö startade bäst och Mantorp fick jobba ifatt och gjorde det också. Vi leder med 3 i paus efter att vi ledat med som mest 5 vid 3 tillfällen. Känslan var nog att vi var lite bättre.

Efter paus chockar Lidingö med 6-0 och vi hamnar återigen i underläge och Lidingö leder som mest med 4 ca 10 minuter in i andra. Efter det börjar mantorps sedvanliga inhämtning och med 48 minuter på matchuret har vi gått ifatt och förbi (21-22). Mellan minut 50 och 58 gör inget av lagen några mål, våra killar är väldigt trötta där några spelat 60 minuter och vi var för dagen en lite för liten trupp för att hålla i hela matchen. Sista minuten böljar det fram och tillbaka och vi har läge att avgöra med bollen sista 35  sekunderna med 24-24 på tavlan. Vi blir avblåsta för en tveksam dubbelfattning (som jag inte såg riktigt ska sägas) och Lidingö får chansen men vi bryter och Minior springer upp med bollen och blir neddragen med frikast som resultat när tiden är slut. Emil tar det från ca 15 meter med en köttmur emellan. Han får iväg ett stenhårt skott som går insida stolpe, men den studsar tyvärr inte på Boken och in, så det oavgjorda resultet är ett faktum.

Priset som bästa spelare gick till Jaafar i Mantorp som gjorde en bra match men jag lägger min röst på Emil som gör 11 strutar med ca 40 min speltid och 10 min punkt av dessa. I Lidingö gick priset till Filip Elander, som kändes rätt då han var den som vi hade svårast att ta i defensiven. Tycker även deras mittsexa var bra i inledningen av matchen.

 

Tre reflektioner:

  1. Vissa lag skryter med seriens bästa arrangemang, men jag tycker nog detta var ett av de trevligare. Bra uppvärmningsmusik som verkligen pumpade upp trycket (blev en frenetisk start på matchen)
  2. Speakern var kanon, förstås lite Lidingöfärgad som det ska vara, men inom rimliga gränser, saklig och bra power i rösten. En av de bästa i år!
  3. Två unga domarna skötte sig mycket bra, tror de är systrar (Maria och Safia Bennani). Märktes lagom mycket, hade kommunikation med killarna. Gjorde förstås några missar som det alltid måste bli, men bra jobbat.

 

Matchbild:

Matchbild_LSK_MIF

 

MP AP
pdf
pdf

 

Målskyttar: Protokollen fortfarande inte uppe från vår match, men jag har hittat livescorens data så inte säkert att det är rätt för Lidingö

Mantorp IF/HF: Emil Karlsson 11, Niklas Johansson 4, Alexander Irebro 4, Patrik Petersson 2, Jakob Nilsson 1, Sebastian  Strand 1, David Karlsson 1

 

Lidingö SK: Rickard Pettersson 6, Filip Elander 5, Mikael Huzelius 5, Erik Nordman 4, Oscar Andersson 1, Daniel Espling 1, Michael Lind 1, David Nordman 1

 

Utvisningar:

Mantorps IF/HF: 2x2 minuter

Lidingö SK: 2x2 minuter

 

Bilder från matchen:

Skribent: Mikael Karlsson

Kontakt:

E-post: 

This is a mailto link

Våra sponsorer:

 

Teknova

 

 

cg

 

Mjolby_logo_normal

 

Jerns Reklam

  

 netnovo

 

 

Intersport

 

 

 

===================

Postadress:
Mantorps IF HF - Handboll
Klämmestorpshallen, Box 31
59020 Mantorp

Kontakt:
Tel: 014221388
Fax: 014221388
E-post: This is a mailto link

Se all info